Türk Üroloji Yeterlilik Kurulları Sınav Komisyonu

 TÜYK SERTİFİKASYON SINAVI BAŞVURU FORMU

TÜRK ÜROLOJİ YETERLİLİK KURULLARI
SINAV KOMİSYONU

Değerli Meslektaşlarımız,

Türk Üroloji Yeterlilik Kurulları (TÜYK) Beşinci Sertifikasyon Sınavının sözlü bölümü 28 Mart 2009, Cumartesi günü yapılacaktır.

Sözlü Sınav 28 Mart 2009 tarihinde saat 9:00’da Dokuz Eylül Üniversitesi OSKE Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Bu sınava geçerli ve özel bir mazeret nedeniyle katılamayacakların mazeretlerini yazılı olarak sınav komiyonuna bildirmeleri beklenmektedir. Mazereti nedeniyle sözlü sınava katılamayan adaylar sözlü sınav hakkını bundan sonraki sınav için kullanabilecektir.

Başvuru sırasında geçerli bir kredi kartı numarası gerekmektedir. Sınava katılmak için kayıt oldukları halde katılmayanların kredi kartlarından 150 TL tahsil edilecektir.

Sözlü sınavla ilgili daha önceki senelerde sunulan konaklama imkanı konusunda daha sonra bilgi verilecektir.

Yazılı sınavda başarılı olanlar sözlü sınava katılabilir.Sınav için başvuracak adayların aşağıda bir örneği bulunan formu doldurarak, kısa özgeçmişleri ve eğitim aldıkları kurumdan kendilerine referans olabilecek en az iki öğretim üyesinin isimlerini vermesi gerekmektedir. Bu isimlerin eğitim alınan kurum üroloji anabilim dalı ise görevli iki öğretim üyesi, eğitim hastanesi ise görevli iki klinik şefi veya bir şef ve bir şef yardımcısı olması gerekmektedir. Başvuru formlarını [email protected] adresine ulaştırabilirsiniz

Sınav toplam 7 odada gerçekleştirilecek ve bu odaların her birinde sizlere pratik üroloji uygulamalarına yönelik soru(lar) yöneltilecektir. Her bir odada kalış süreniz tam olarak 10 dakikadır. Bazı odalarda birden fazla soru bulunacak ve bu durumda her bir soru için size verilen süre soru kağıdının üzerinde belirtilecektir. Bir oda için ayrılan 10 dakikanın bitimi çalınan bir zil ile adaylara duyurulacak ve sizlerden zaman kaybetmeden bir sonraki odaya geçmeniz istenecektir. Odalara giriş sırası kapı üzerindeki numaralar ile belirtilecektir.

Sınav sorularına, ideal koşullarda çalıştığınızı ve güncel üroloji uygulamaları için gerekli her türlü olanağa sahip olduğunuzu varsayarak cevap vermeniz beklenmektedir. Doğru cevaplar kişisel / bölgesel uygulamalara göre değil, güncel ürolojinin temelini oluşturan ve genel kabul görmüş ana referans kitapları ve klinik uygulama kılavuzlarına (guidelines) göre belirlenmiştir.

Hepinize başarılar dileriz.

Serdar Tekgül
TÜYK Sınav Komisyonu Başkanı
ÜYE GİRİŞİ
KONGRELER
  • Türk Üroloji Dernekler Sempozyumu
  • Türk Üroloji Dernekler Sempozyumu
  • Türk Androloji Derneği 22. Ulusal Androloji Kongresi
İletişim
Adres: Prof. Nurettin Öktel Sokak, Lale Palas Apt.,
10/2 34382 Şişli - İstanbul

Tel: (212) 232 46 89 - (212) 241 76 62
Faks: (212) 233 98 04
e-posta: [email protected]
Dernek Hakkında
Başkanlar
Tarihçe
Tüzük
Yönetim Kurulu
Faaliyet Raporu
Komiteler
Yönergeler
Bilimsel Faaliyetler
Kongre
Sempozyum
Periyodik Toplantılar
Kongre Destek Kriterleri
Yayınlarımız
Türk Üroloji Dergisi
Türk Üroloji Seminerleri
Türk Üroloji Gazetesi
LookUs & Online Makale