Türk Üroloji Derneği Yönetim Kurulu Duyurusu

Değerli Meslektaşlarımız,

Türk Üroloji Derneği yeni yönetim kurulu 26 Kasım 2008 tarihinde yapılan ve 1142 kayıtlı üyesinin 463’ünün katıldığı genel kurul sonucu, Türk Ürologlarının hür iradesini yansıtan demokratik bir seçimle göreve başlamıştır. Bu seçim sonucunda Türk Üroloji Derneği yeni yönetim kurulu alışılagelmişin dışında tüm coğrafi bölgeleri temsil edecek şekilde oluşmuştur. Sözgelimi, yönetim kurulunda bugüne kadar hiç temsil edilmemiş Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgesi temsilcileri ile Marmara, Ege ve İç Anadolu Bölgelerinden temsilciler yönetim kurulunda yer almıştır. Seçime katılanların önemli oranı Anadolu’dan gelen ürologlardır ve bölgelerini yönetim kurulunda temsil edecek ürologların seçimini özgür iradeleriyle yapmışlardır. Hiç kuşkusuz bu seçimin kaybedeni yoktur, kazananı ise Türk Ürolojisidir.

Türk Üroloji Derneği yeni yönetim kurulu, önceki yönetim kurulu tarafından başlatılan şubeleşme çalışmalarını devam ettirmiş ve bölge derneklerini 17.01.2009 tarihinde toplantıya çağırmıştır. Bu toplantıya Karadeniz Üroloji Derneği, Güneydoğu Üroloji Derneği, Bursa Üroloji Derneği, Akdeniz Üroloji Derneği, Türk Üroloji Derneği Doğu Anadolu Şube Temsilcileri katılmış, Ankara Ürologlar Derneği, Ege Üroloji Derneği, Karadeniz Ürologlar Derneği ve Çukurova Üroloji Derneği katılmamıştır ve bu durum dernek tarafından gönderilen bilgilendirme e-postaları ile değerli meslektaşlarımızın dikkatine sunulmuştur. Türk Üroloji Derneği yönetim kurulu 2010 yılı genel kurulunu şubeleşme sürecini tamamlamış olarak yapma konusunda kararlıdır.

Türk Üroloji camiası daha önceki seçimlerde (örn: TÜYK seçimi) seçim öncesi rekabet ortamını, seçim sonrasında dostluğa, kardeşliğe ve yapıcı eleştiri ortamına dönüştürmeyi başarmıştır. Türk Üroloji Derneği seçimlerinden sonra da, dernek, tüm Türk Ürologlarının akademik ve idari katkılarıyla, Türk Ürolojisini daha ileriye götürmek üzere çalışacaktır.

Dernek yönetim kurulu seçimlerinde hiçbir kurum ve kişinin iradesi Türk Üroloji Derneği genel kurulunun iradesi üzerinde değildir. Türk Üroloji Derneği yönetim kurulu 2010 yılındaki genel kurulu her bölgenin üye sayısı oranında temsil edileceği delegeler ile şubeleşme çalışmalarını tamamlamış olarak yapacak ve genel kurula kadar meslek örgütü olma sorumluluğuyla yalnızca eğitim ve bilim politikaları ile ilgili açıklamalarda bulunacaktır.

Saygılarımızla.

Dr. Cankon Germiyanoğlu                                                    Dr. Ateş Kadıoğlu

Türk Üroloji Derneği Yönetim Kurulu adına

ÜYE GİRİŞİ
KONGRELER
  • Türk Üroloji Dernekler Sempozyumu
  • Türk Üroloji Dernekler Sempozyumu
  • Türk Androloji Derneği 22. Ulusal Androloji Kongresi
İletişim
Adres: Prof. Nurettin Öktel Sokak, Lale Palas Apt.,
10/2 34382 Şişli - İstanbul

Tel: (212) 232 46 89 - (212) 241 76 62
Faks: (212) 233 98 04
e-posta: [email protected]
Dernek Hakkında
Başkanlar
Tarihçe
Tüzük
Yönetim Kurulu
Faaliyet Raporu
Komiteler
Yönergeler
Bilimsel Faaliyetler
Kongre
Sempozyum
Periyodik Toplantılar
Kongre Destek Kriterleri
Yayınlarımız
Türk Üroloji Dergisi
Türk Üroloji Seminerleri
Türk Üroloji Gazetesi
LookUs & Online Makale