Avrupa Ürogenital Radyoloji Derneği

Sayın Meslektaşlarım,

Sizleri 19-22 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Ürogenital Radyoloji Derneği (European Society of Urogenital Radiology, ESUR) 20. Yıllık Toplantısı’na ve 18-19 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek kongre öncesi kurslarına ( Obstetrik Ultrasonografi Kursu, Prostat Ultrasonografisi ve Biyopsisi Kursu, 4. ESUR Prostat MRG Kursu) katılmaya davet etmekten mutluluk duyuyorum.

Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek ve alanlarında otorite kabul edilen uluslararası ve ulusal konuşmacıların katılacağı bu önemli etkinliğin üroradyoloji alanında çalışan radyologlar dışında, belirtilen konulara ilgi duyan üroloji, radyasyon onkolojisi, aile hekimliği ve kadın-doğum alanında çalışan hekimlerimizin mesleki eğitimlerine önemli ölçüde katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Klasik ders sunumlarının dışında çalıştaylar, canlı gösteriler, iş istasyonu uygulamaları ve maket başı pratik uygulamalarının farklı disiplinlerden meslektaşlarımızın ilgisini çekeceğini umuyorum. Ayrıca ilgili konularda olgu sunumu da dahil olmak üzere poster ve sözlü bildiri sunma olanağının bulunmasının özellikle genç meslektaşlarımızın akademik yönelimlerine katkı sağlayacağı inancındayım.

ESUR’un en önemli eğitim etkinliği olan bu toplantının bu yılki ana konusu “Ürogenital Tümörlerin Onkolojik Görüntülemesi” olarak belirlenmiştir. Ayrıca ana toplantı bünyesinde özellikle çalıştaylarda olmak üzere ürogenital sistemin tümör dışı patolojileri de ayrıntılı olarak ele alınacaktır. Kongre öncesindeki kursların ilgili alanlarda çalışmaya yeni başlayanların temel eğitim gereksinimini karşılaması, bu alanlarda tecrübe sahibi meslektaşlarımızın ise güncel yaklaşımlardan haberdar olmasını sağlaması amaçlanmıştır.  

Kongreye ilişkin ayrıntılı bilgiye www.esur2013.org web sitesinden ulaşabilirsiniz. Kongrenin ilgili alanlarda çalışan bilim insanlarına duyurulması ve katılımlarının sağlanması konusundaki yardımlarınız ve katkılarınızdan ötürü teşekkürü borç bilirim.

Saygılarımla.
Doç.Dr. Ahmet Tuncay Turgut
ESUR 2013 Başkanı
E-posta: [email protected]


ESUR 2013 Provisional Programme
Prostate Ultrasound and Biopsy Course
ÜYE GİRİŞİ
KONGRELER
  • Türk Üroloji Dernekler Sempozyumu
  • Türk Üroloji Dernekler Sempozyumu
  • Türk Androloji Derneği 22. Ulusal Androloji Kongresi
İletişim
Adres: Prof. Nurettin Öktel Sokak, Lale Palas Apt.,
10/2 34382 Şişli - İstanbul

Tel: (212) 232 46 89 - (212) 241 76 62
Faks: (212) 233 98 04
e-posta: [email protected]
Dernek Hakkında
Başkanlar
Tarihçe
Tüzük
Yönetim Kurulu
Faaliyet Raporu
Komiteler
Yönergeler
Bilimsel Faaliyetler
Kongre
Sempozyum
Periyodik Toplantılar
Kongre Destek Kriterleri
Yayınlarımız
Türk Üroloji Dergisi
Türk Üroloji Seminerleri
Türk Üroloji Gazetesi
LookUs & Online Makale