Nöroüroloji

Türk Üroloji Derneği Güneydoğu Şubesi Aralık ayı bilimsel toplantısını gerçekleştirilmiştir

Türk Üroloji Derneği Güneydoğu Şubesi Aralık ayı bilimsel toplantısını Türk Üroloji Akademesi Nöroüroloji Çalışma Grubu ile ortak düzenlediği 1’e 1 Ürodinami Kurs programını, 26 Aralık 2014’de Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim dalında gerçekleştirmiştir. Toplantı TÜD Genel sekreteri Prof Dr Cankon Germiyanoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Y.Doç Dr. Haluk ŞEN  teorik oturumda ‘’Temel Ürodinamik İncelemeler ve Teknik Detaylar’’ konulu konuşmasının ardından  8 kursiyer ile beraber Pratik uygulama için Ürodinami ünitesine geçildi. Burada Prof Dr Rahmi Onur, Y Doç Dr Kadir Önem ve Y Doç Dr Ömer Bayrak kursiyerlere  1’e 1 uygulamalı ürodinami ve  sonuçların yorumlanması ile ilgili Pratik eğitimi gerçekleştirmişlerdir.

Toplantının ikinci bölümünde oturum başkanları Prof Dr Faruk Yağcı ve Prof Dr Sakıp Erturhan başkanlığında devam etmiştir. Bu oturumda Prof Dr İlker Seçkiner ‘’ Güncel Klavuzlar Eşliğinde Aşırı Aktif Mesane Tanı ve Algoritmasını’’, Prof Dr  Cankon Germiyanoğlu ‘’ Çocuklarda İşeme Disfonksiyonel İşeme; Güncel Tedavi Modalitelerini, Y Doç Dr Ömer Bayrak ‘’ Yaşlı Aşırı Aktif Mesane Hastalarında Medikal Tedaviyi, Prof Dr Rahmi Onur ’’Aşırı Aktif Mesane Tedavisinde Botulinum Toksin Uygulamalrını ve Y Doç Dr Kadir Önem ise Aşırı Aktif Mesane Tedavisinde Sakral Nöromodulasyon konulu konuşmalrını yaptılar.

Kursun sonunda, kursiyer olarak İstanbul, Bursa, Malatya, Adıyaman, ve Kahramanmaraş’ tan gelen doktor ve hemşire arkadaşlara sertifikaları verildi. Kursiyer arkadaşlarımızın hepsinin de oldukça verimli bir toplantı geçirdiklerini ve güncel bilgilere ülkemizin önde gelen hocalarından dinleme şansına ulaşıklarını ifade ettiler. Ayrıca kursun ikinci oturumunda Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş’tan olmak üzere altmışa yakın ürolog katılmış ve çok verimli bir toplantı olduğunu vurgulamışlardır.



ÜYE GİRİŞİ
KONGRELER
  • Türk Üroloji Dernekler Sempozyumu
  • Türk Üroloji Dernekler Sempozyumu
  • Türk Androloji Derneği 22. Ulusal Androloji Kongresi
İletişim
Adres: Prof. Nurettin Öktel Sokak, Lale Palas Apt.,
10/2 34382 Şişli - İstanbul

Tel: (212) 232 46 89 - (212) 241 76 62
Faks: (212) 233 98 04
e-posta: [email protected]
Dernek Hakkında
Başkanlar
Tarihçe
Tüzük
Yönetim Kurulu
Faaliyet Raporu
Komiteler
Yönergeler
Bilimsel Faaliyetler
Kongre
Sempozyum
Periyodik Toplantılar
Kongre Destek Kriterleri
Yayınlarımız
Türk Üroloji Dergisi
Türk Üroloji Seminerleri
Türk Üroloji Gazetesi
LookUs & Online Makale