Nöroüroloji

TÜAK İnkontinans Alt Çalışma Grubu 4. Toplantısı Yapıldı.

Türk Üroloji Akademisi İnkontinans Alt Çalışma Grubu 4. Toplantısı, Kayseri’de yapıldı. 7 Mart 2015 Cumartesi günü Novotel’de gerçekleştirilen toplantıda yaygın bir toplumsal sorun olan idrar kaçırma sorunu enine boyuna tartışıldı.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Üroloji Akademisi İnkontinans-Nöroürüloji Alt Çalışma Grubu Koordinatörü Prof. Dr. Rahmi ONUR, 2014 yılı Temmuz ayında kurulan nöroüroloji çalışma grubu koordinatörlüklerinin üroloji akademisinin alt gruplarından biri olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. ONUR, “Bu koordinatörlüğü kurmamızdaki amaç, bilgi üretiminin yanında öğretim standardını yükseltmektir. Bunu da belirli aralıklarla düzenlediğimiz eğitim toplantılarla gerçekleştirmekteyiz. bugün Kayseri’de düzenlediğimiz bu toplantı da eğitim çalışmalarından biridir. Türkiye’nin değişik üniversiteleri ve hastanelerinden gelerek bu toplantıya katılan bilim adamları, mesleki deneyim ve tecrübe paylaşımında bulunacaklar” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Geriatri Bölümleri ile sağlık Bilimleri Fakültesinden konuşmacıların yer aldığı oturumlara geçildi. Vaka sunumları ve tartışmalarının ardından toplantı sona erdi.
Türk Üroloji Akademisi İnkontinans-Nöroüroloji Alt Çalışma Grubu Üyesi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah DEMİRTAŞ, idrar kaçırmanın gerek erkeklerde, gerekse kadınlarda ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekerek, “Kişi ve toplumların eğitim, inanç, yaşam şekli ve benzeri birçok konudan etkilendiği için idrar kaçırmanın gerçek sıklığını bilmek zordur. İdrar kaçırma her yaş grubundan ve her iki cinsiyetten kişileri etkiler. Bu nedenle idrar kaçırma sorununun çözümünde birden fazla bölüm ile işbirliği yapmak, hasta ve hekim açısından faydalı bir tutumdur’ diye konuştu.
Kayseri’de düzenlenen İnkontinans-Nöroüroloji Alt Çalışma Grubu 4. Toplantısında, yurt dışı deneyimi olan akademisyenlerin idrar kaçırmada uyguladıkları ameliyat tekniklerini meslektaşları ile paylaşmanın katılımcılara büyük fayda sağladığını ve normal programda saat:13:00-17:30 arasında planlanan toplantının yoğun ilgi nedeniyle saat 19:30’a kadar sürdüğünü kaydeden Doç. Dr. DEMİRTAŞ, katılımcıların yoğun isteği üzerine yakın zamanda daha kapsamlı yeni toplantılar planlanacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 



ÜYE GİRİŞİ
KONGRELER
  • 34. Ulusal Üroloji Kongresi
  • 33. Ulusal Üroloji Kongresi
İletişim
Adres: Prof. Nurettin Öktel Sokak, Lale Palas Apt.,
10/2 34382 Şişli - İstanbul

Tel: (212) 232 46 89 - (212) 241 76 62
Faks: (212) 233 98 04
e-posta: [email protected]
Dernek Hakkında
Başkanlar
Tarihçe
Tüzük
Yönetim Kurulu
Faaliyet Raporu
Komiteler
Yönergeler
Bilimsel Faaliyetler
Kongre
Sempozyum
Periyodik Toplantılar
Kongre Destek Kriterleri
Yayınlarımız
Türk Üroloji Dergisi
Türk Üroloji Seminerleri
Türk Üroloji Gazetesi
LookUs & Online Makale